Selecteer een pagina

De zomer is voorbij en de periode om met de hond eens heerlijk uit te waaien op het strand is aangebroken. Pak je zelf warm in en trek er op uit om samen met je hond te genieten van de unieke stranden die Nederland rijk is.

Vanaf 1 oktober is het namelijk weer bijna overal toegestaan om de hond de stranden te betreden. De honden mogen in de meeste gevallen ook gewoon los lopen.

De komende tijd trekt Zimyis Labradors er dus weer op uit om de leukste stranden en wandelroutes te ontdekken. Heeft u zelf ook een leuke tip, deel deze dan met ons via de Facebook site van Zimyis Labradors.

Hieronder hebben wij alvast een klein voorzetje gegeven over wat u de komende tijd kunt verwachten. Zimyis Labradors is begonnen in Bergen aan Zee en meer stranden volgen snel.

Provincie: Noord Holland – Bergen (aan zee)

Wie naast een bezoekje aan het strand ook wil genieten van leuke dorpjes, heerlijke restaurants en gezellige cafeetjes, moet echt eens Bergen aan Zee bezoeken. Dit dorp ligt naast de mooie ligging aan bos en duin, ook direct aan zee. Dit dorp is van origine een echt kunstenaarsdorp en vele kunstenaars laten zich hier dan ook inspireren door de schitterende omgeving.

Na een heerlijke strandwandeling met de hond is het gezellig centrum van het dorp een perfecte plek om even rustig bij te komen. Rondom de Ruïnekerk vind je tal van boetiekjes, terrasjes en heerlijke restaurants. In de directe nabijheid kan je met de fiets zo het duinreservaat in fietsen. Een plattegrond is geen overbodige luxe. Vraag ook even goed bij de VVV na of het toegestaan is die delen van het duingebied met de hond te betreden.

Tip! de Brede Duinenfietsroute, ooit gekozen tot mooiste fietsroute van Nederland! Houdt er wel rekening mee dat deze route druk kan zijn.

Van wanneer tot wanneer mag ik in Bergen aan Zee met de hond op het strand?

Vanaf 1 oktober tot 1 mei mogen honden los op het hele strand van Bergen aan Zee. Let er op dat tijdens activiteiten het alleen is toegestaan om de stranden te betreden als de honden zijn aangelijnd. Van 19:00 tot 10:00 mogen honden los lopen op het hele strand van Bergen aan Zee.